Obláčky s cuketou

Věděli jste, že největší vypěstovaná cuketa na světě měřila dva a půl metru? V roce 2014 ji vypěstoval Ital Giovanni Batista Scozzafava v kanadském Niagara Falls. To je úctyhodný rekord, nemyslíte? Na recept, který pro vás dnes máme tak velkou cuketu rozhodně potřebovat nebudete a přesto nepochybujeme o tom, že si obrovsky pochutnáte
 
Pokud jste také milovníci téhle zdravé zeleniny plné vitamínů, nechejte se zlákat jedním z našich oblíbených letních receptů PASTA E ZUCCHINE. Jednoduchá, rychlá a přitom výborná kombinace cukety a těstovin si určitě získá vaše chuťové buňky.

Cuketa ze zahrádky - výborná na letní recepty.
 

Budete potřebovat jen…

 
🥒 3 menší cukety 
🧄 stroužek česneku
🌱 pár lístků bazalky
🫒 olivový olej
🧂 sůl
 

A příprava je úplně jednoduchá…

 
  • Zhruba polovinu cuket nakrájejte na kolečka a druhou nastrouhejte na hrubém struhadle.
  • Česnek na chvíli orestujte na olivovém oleji, aby jej krásně provoněl.
  • Jakmile ho vyndáte, orestuje zlehka část cukety nakrájené na kolečka.
  • Přidejte nastrouhanou část cukety.
  • Vše dle chuti osolte a nechejte povařit do změknutí.
  • Mezitím v osolené vodě uvařte obláčky.
  • Vodu z nich zároveň můžete použít do cukety, aby se nezačala připalovat.
  • Jakmile jsou těstoviny “al dente”, přidejte je do cuketové směsi a vše promíchejte.
  • Na závěr dozdobte lístkem bazalky.
Těstovinové obláčky s cuketou neboli Pasta e zucchine.
 
Pokud hledáte více tipů na rychlé, nejen letní recepty, mrkněte se také na naše sociální sítě – Facebook a Instagram. Kromě receptů tam najdete také zajímavosti ze světa těstovin a hlavně vám neuteče žádná z našich novinek. 
 
Přejeme vám dobrou chuť a fajnový den!
 
Jo… a nejen tento recept v podobě videa najdete také na našem Youtube kanále 👇