Obláčky s cuketou

Věděli jste, že největší vypěstovaná cuketa na světě měřila dva a půl metru? V roce 2014 ji vypěstoval Ital Giovanni Batista Scozzafava v kanadském Niagara Falls. To je úctyhodný rekord, nemyslíte? Na recept, který pro vás dnes máme tak velkou cuketu rozhodně potřebovat nebudete a přesto nepochybujeme o tom, že si obrovsky pochutnáte.
Pokud jste také milovníci téhle zdravé zeleniny plné vitamínů, nechejte se zlákat jedním z našich oblíbených letních receptů – PASTA E ZUCCHINE. Jednoduchá, rychlá a přitom výborná kombinace cukety a těstovin si určitě získá vaše chuťové buňky.

Budete potřebovat jen…
🥒 3 menší cukety
🧄 stroužek česneku
🌱 pár lístků bazalky
🫒 olivový olej
🧂 sůl
A příprava je úplně jednoduchá…
- Zhruba polovinu cuket nakrájejte na kolečka a druhou nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Česnek na chvíli orestujte na olivovém oleji, aby jej krásně provoněl.
- Jakmile ho vyndáte, orestuje zlehka část cukety nakrájené na kolečka.
- Přidejte nastrouhanou část cukety.
- Vše dle chuti osolte a nechejte povařit do změknutí.
- Mezitím v osolené vodě uvařte obláčky.
- Vodu z nich zároveň můžete použít do cukety, aby se nezačala připalovat.
- Jakmile jsou těstoviny “al dente”, přidejte je do cuketové směsi a vše promíchejte.
- Na závěr dozdobte lístkem bazalky.

Pokud hledáte více tipů na rychlé, nejen letní recepty, mrkněte se také na naše sociální sítě – Facebook a Instagram. Kromě receptů tam najdete také zajímavosti ze světa těstovin a hlavně vám neuteče žádná z našich novinek.
Přejeme vám dobrou chuť a fajnový den!
Jo… a nejen tento recept v podobě videa najdete také na našem Youtube kanále 👇