Risotta
Risotto (rizoto) je jednou z oblíbených italských klasik - lahodné jídlo z rýže, které si zamilujete.
Abyste si mohli tuto skvělou pochoutku uvařit i u vás doma, je zapotřebí především správně zvolená rýže. Nejlepší rýže na risotta mají dlouhá, velká, baculatá zrna. Ta při vaření uvolňují velké množství škrobu a zároveň si uchovávají pevné jádro. Rýže tak po vaření zůstane "al dente". Za ty nejlepší rýže na pravé italské risotto jsou považovány rýže Carnaroli, Arborio, Roma, Vialone Nano. Právě z těchto rýží vybíráme i do našich risott.
Risotto připravené z italské rýže je krémovější a chuťově o třídu lepší díky velkému obsahu škrobu, který na sebe váže aroma a chuť všech přísad. Pro svou snadnou přípravu jsou doporučována i naprostým začátečníkům, protože se nerozvaří.
Naše risotta jsou pečlivě namíchaná tak, aby dala vyniknout jednotlivým chutím, ať už jste milovníky hříbků nebo zeleniny. Objevte lahodnou krémovou konzistenci, bohaté aroma a plnou vyváženou chuť. Dopřejte si kouzlo Itálie v každém soustu a připravte se na gastronomický zážitek, který během pár minut promění vaše jídlo v umělecké dílo.
5 položek celkem