Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Se začínajícími letními dny jsme do našich regálů opět přivítali oblíbené semolinové špagety. Abyste chápali… ona má totiž naše Contessa di Spaghetti trošku nosánek nahoru a není s ní vždy snadné pořízení. A v našem podnebném pásmu v zimě zásadně nepracuje 🤨 (o tom ale zase jindy…). Teď je ale zpátky v celé své kráse, opět připravena strhnout na sebe všechnu pozornost. A rozhodně ne neprávem!
Špagety jsou nepopiratelně nejoblíbenějším a také nejznámějším druhem těstovin nejen u nás nebo ve slunné Itálii, ale po celém světě. A my pro vás máme recept na jeden z nejikoničtějších pokrmů právě ke špagetám. Aglio, olio e peperoncino! Extrémně rychlé. Extrémně jednoduché. A extrémně chutné jídlo, kterému prostě neodoláte. A takhle ho děláme u nás… 🤗
Budete potřebovat…
🌶️ chilli papričky (podle chuti)
🧄 paličku česneku
🌱 petržel nať
🫒 olivový olej
🧂 sůl

Jdeme vařit…
- Jelikož je příprava tohoto jídla opravdu rychlá, začněte tentokrát tím, že do osolené vody dáte vařit spaghetti.
- Zhruba v polovině vaření zahřejte na pánvi osolený olivový olej.
- Na pár minut na něm nechejte restovat česnek nakrájený na kolečka, společně s najemno nakrájenou chilli papričkou.
- Chilli papričky můžete použít čerstvé (pokud máte) nebo klidně sušené. Jejich množství záleží na tom, jak moc ostré jídlo máte rádi 😁
- Před koncem restování přidejte k česneku jednu naběračku vody z těstovin, jídlo pak bude o něco šťavnatější.
- Pak už do pánve přidejte uvařené těstoviny, zasypejte je petrželkou a vše pořádně promíchejte, aby olejová omáčka spaghetti krásně obalila.
- Podávejte ihned, protože tohle jídlo je nejlepší úplně čerstvé!

Dva naše tajné FAJNE tipy na závěr
Zaprvé… Když se vám zdá, že se česnek v oleji příliš připaluje a rychle tmavne, zkuste vychytávku s nakloněním pánvičky na bok. Pánev opřete o hranu a všechen česnek s olivovým olejem na chvíli shrňte na jednu stranu. Česnek se začne v oleji krásně opékat a nebude se připalovat. Takhle to můžete vždy na chvíli zopakovat v kratších intervalech, když čekáte, než se vám dovaří špagety nebo zkrátka, když se vám zdá, že to jde s česnek příliš rychle.

A zadruhé… Pokud vám doma schází nějaká ingredience, pomozte si naší směsí koření AGLIO, OLIO, PEPERONCINO. Najdete v ní vše, co je na tento výborný pokrm třeba a jediné, co budete muset přidat z vlastních zásob, je olivový olej.
Nezapomeňte nás také sledovat na našich sociálních sítích – Facebooku a Instagramu – kde vám přinášíme spoustu dalších tipů týkajících těstovin, vaření a taky občas cestování po Itálii. Také nám tam můžete dát vědět, jaké je vaše oblíbené špagetové jídlo.
Přejeme vám dobrou chuť a fajnový den!