Květákové těstoviny PASTA MISTA

Patříte mezi milovníky květáku? A nebo vám jako vzpomínka na školní jídelnu naskáčou osypky jenom když slyšíte spojení “květákový mozeček”? Ať už se řadíte na kteroukoliv část květákového spektra, věřte, že tyhle krémové květákové PASTA MISTA pro vás budou příjemným chuťovým překvapením. A na školní jídelnu si s touhle dobrotou na talíři ani nevzpomenete 😁
 
Tyhle těstoviny si zamilujete nejen pro svou výbornou (a chcete-li pikantní) chuť, ale také pro svou jednoduchost. Uvaříte ho rychleji, než vaše děti stihnou vyslabikovat “květákový mozeček” a k vaření budete potřebovat jen jednu větší pánev. Takže místo zdlouhavého úklidu kuchyně, si budete moct vychutnat klidně ještě druhou porci.
 

K vaření budete potřebovat:

 
  • 320 g semolinových těstovin PASTA MISTA
  • 1 malou cibulku, 1 malou mrkev a 1 stonek řapíkatého celeru na soffritto
  • 1 menší brambor
  • 1 menší květák
  • 5 lžic rajčatové passaty (nebo 1 lžíci rajčatového protlaku)
  • 1 malou chilli papričku
  • cca 1,3–1,5 litru vody
  • parmazán
  • olivový olej
  • sůl
 Ingredience do podzimního receptu na květákové těstoviny PASTA MISTA a základ v pánvi.
 

Přípravu zvládnete levou zadní:

 
  • Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a řapíkatý celer. Italové tomu říkají soffritto a používají to jako základ do spousty jídel právě z PASTA MISTA.
  • K dozlatova orestovanému soffrittu přidejte na kostičky nakrájené brambory, trochu chilli papričky (ať to má říz), rajčatovou passatu (nebo protlak) a květák nakrájený na menší kousky.
  • Vše osolte, dobře promíchejte a nechejte ještě na chvíli restovat.
  • Pak přilijte dostatečné množství vody a vařte pod pokličkou.
  • Jakmile je květák měkký, část směsi lehce rozmixujte. Buď opatrně přímo v pánvi, nebo si pár naběraček rozmixujte zvlášť v misce a zase je přidejte zpět do pánve.
  • Mixujte jen zlehka, aby v jídle zůstaly i kousky květáku a brambor. Nechcete mít ze směsi hladkou kaši.
  • Pak už je čas přidat těstoviny PASTA MISTA. Vše dobře promíchejte a dále pokračujte ve vaření.
  • V kterékoliv chvíli se nebojte přilít trochu vody, pokud by vám směs příliš houstla.
  • Když jsou PASTA MISTA “al dente”, vypněte sporák, vše zasypejte parmazánem a pořádně promíchejte.
  • Na závěr zakápněte olivovým olejem a nechejte minutu odležet (pokud to vydržíte).
  • Potom už stačí je naservírovat a vychutnávat 😎
 Hotové květákové těstoviny PASTA MISTA, naservírované na talíři.
 
Nejen tento recept, ale několik dalších najdete v naší nové FAJNE KUCHAŘCE. Neváhejte si ji stáhnout zdarma ZDE. A pro aktuální novinky a zajímavosti ze světa FAJNE PASTY nás nezapomeňte sledovat na sociálních sítích – Facebooku, Instagramu nebo Youtube – kde najdete, mimo jiné, i tento recept ve video podobě 👇
 
Přejeme vám dobrou chuť a fajnový den!