Pasta ORTOLANA aneb Těstoviny plné zeleniny

Když hledáte jídlo plné, ale opravdu PLNÉ zeleniny, je čas vyzkoušet oblíbený recept na těstoviny ORTOLANA. “Ortolana” v překladu z italštiny znamená “od zelináře” nebo “ze zeleninové zahrádky” a přesně takové tohle jídlo je, jako ze zeleninové zahrádky. Naprosto ideální do těchto pozdních letních a brzkých podzimních dnů. Je totiž nabité vitamíny, protože v něm najdete spoustu FAJNE zeleniny.
A ke všemu je samozřejmě jednoduché a rychle hotové. Nás totiž to vaření zas tak moc taky (ne)BAVÍ 😊
Na tyhle zeleninové těstoviny budete potřebovat
🍝 semolinové rigatoni
🧄 stroužek česneku
🫒 olivový olej
🥕 mrkev
🫑 papriku
🧅 cibuli
🥒 cuketu
🍆 lilek
🍅 rajčata
🧀 nastrouhaný parmazán
🧂 špetku soli
🌱 a několik lístků bazalky
🧄 stroužek česneku
🫒 olivový olej
🥕 mrkev
🫑 papriku
🧅 cibuli
🥒 cuketu
🍆 lilek
🍅 rajčata
🧀 nastrouhaný parmazán
🧂 špetku soli
🌱 a několik lístků bazalky

A jak na to?
- Nejdříve si všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky.
- Na olivovém oleji nechejte na chvíli provonět česnek.
- Jakmile jej vyndáte, dejte do pánve všechnu zeleninu kromě rajčat.
- Osolte ji, pořádně promíchejte a vařte pod pokličkou do změknutí.
- Potom přidejte rajčata, znovu zamíchejte a vařte dál.
- Mezitím si uvařte těstoviny.
- Vodu z nich můžete použít do zeleniny, aby se vám nezačala připalovat.
- Před koncem přidejte také pár lístku bazalky, ať se jídlo hezky provoní.
- Jakmile jsou těstoviny al dente, přidejte je do zeleninové směsi a opatrně zamíchejte.
- Nakonec zasypejte parmazánem a znovu promíchejte.
- Dozdobte lístkem bazalky a s chutí podávejte 🤗
Spoustu další tipů, nejen na rychlé a jednoduché recepty, najdete zde na blogu nebo na našich sociálních sítích – Facebooku, Instagramu a nebo Youtube (kde, mimochodem, najdete tento recept také v jeho video podobě 👇).
Přejeme vám dobrou chuť a fajnový den!