Pasta ORTOLANA aneb Těstoviny plné zeleniny

Když hledáte jídlo plné, ale opravdu PLNÉ zeleniny, je čas vyzkoušet oblíbený recept na těstoviny ORTOLANA. “Ortolana” v překladu z italštiny znamená “od zelináře” nebo “ze zeleninové zahrádky” a přesně takové tohle jídlo je, jako ze zeleninové zahrádky. Naprosto ideální do těchto pozdních letních a brzkých podzimních dnů. Je totiž nabité vitamíny, protože v něm najdete spoustu FAJNE zeleniny.
 
A ke všemu je samozřejmě jednoduché a rychle hotové. Nás totiž to vaření zas tak moc taky (ne)BAVÍ 😊
 

Na tyhle zeleninové těstoviny budete potřebovat

 
🍝 semolinové rigatoni
🧄 stroužek česneku
🫒 olivový olej
🥕 mrkev
🫑 papriku
🧅 cibuli
🥒 cuketu
🍆 lilek
🍅 rajčata
🧀 nastrouhaný parmazán
🧂 špetku soli
🌱 a několik lístků bazalky
 
Spoustu zeleniny do výborného jídla Pasta Ortolana.
 

A jak na to?

 
  • Nejdříve si všechnu zeleninu nakrájejte na kostičky.
  • Na olivovém oleji nechejte na chvíli provonět česnek.
  • Jakmile jej vyndáte, dejte do pánve všechnu zeleninu kromě rajčat.
  • Osolte ji, pořádně promíchejte a vařte pod pokličkou do změknutí.
  • Potom přidejte rajčata, znovu zamíchejte a vařte dál.
  • Mezitím si uvařte těstoviny.
  • Vodu z nich můžete použít do zeleniny, aby se vám nezačala připalovat.
  • Před koncem přidejte také pár lístku bazalky, ať se jídlo hezky provoní.
  • Jakmile jsou těstoviny al dente, přidejte je do zeleninové směsi a opatrně zamíchejte.
  • Nakonec zasypejte parmazánem a znovu promíchejte.
  • Dozdobte lístkem bazalky a s chutí podávejte 🤗
 
Spoustu další tipů, nejen na rychlé a jednoduché recepty, najdete zde na blogu nebo na našich sociálních sítíchFacebooku, Instagramu a nebo Youtube (kde, mimochodem, najdete tento recept také v jeho video podobě 👇).
 
Přejeme vám dobrou chuť a fajnový den!